Xd'U Art
Projectes creatius de l'IES Ximén d'Urrea al voltant de l'obra d'Ana Beltrán i ULTRASONS
 El programa didàctic és un dels pilars fonamentals del Museu de Ceràmica de l'Alcora. Dissenyat per a totes les edats, disposa d'un ampli ventall d'activitats que els grups escolars poden triar, i també contempla la realització de projectes cooperatius o grupals, en els quals participen diverses classes o tot el centre escolar.
El programa didàctic també actua al voltant de les exposicions temporals, aprofitant les singularitats de cadascuna per a explotar el seu potencial didàctic-pedagògic i adaptar-ho a un grup d'edat determinat.
Tal és el cas de l'exposició de l'últim trimestre de 2014: “Pentacroma U.47.285”, formada per les obres pictòriques creades per Ana Beltrán en directe en diversos actes del festival ULTRASONS. Entorn d'aquesta mostra es va idear una activitat dirigida als alumnes de 3º i 4º d'ESO de l'IES Ximén d’Urrea, que a més de visitar l'exposició i la secció de Ceràmica Contemporània del Museu, van poder xarrar amb l'artista via Skype (Ana Beltrán es troba treballant a Eslovènia) i, finalment, elaborar murals col•lectius al ritme de la música.
Els resultats d'aquesta experiència s'han convertit en l'exposició que ara presentem: “Xd’U Art. Projectes creatius de l'IES Ximén d’Urrea al voltant de l'obra d'Ana Beltrán i ULTRASONS”. Música, pintura i ceràmica unides en un procés creatiu i desinhibit en el qual els alumnes han plasmat sobre el fang o sobre l'esmalt cru la seua particular interpretació dels ritmes i melodies. El so transformat en ceràmica.
L'exposició s'inaugura el divendres 20 de febrer, a les 18:30 hores, i estarà oberta en l'horari habitual del Museu fins al diumenge 22 de març.
17 sql / 4 sqlseo / 0.06470609s.